Chleb w jajku


Dzisiaj jeden z prostych i szybkich sposobów na pyszne odświeżenie czerstwego pieczywa, który sama przejęłam od mojego szwagra. : ) Nigdy nie zapomnę tej „szybkiej kolacji”, którą postanowił usmażyć sobie o 1 w nocy, a zapachy były doprawdy kuszące. : D

Składniki:

  • 1 jajko
  • 2-3 kromki chleba
  • sól, pieprz
  • tłuszcz do smażenia

Przygotowanie:

Jajko rozbełtujemy widelcem w miseczce lub głębokim talerzu. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, następnie pojedyncze kromeczki maczamy dokładnie w masie jajecznej. Dobrze rozgrzewamy patelnię z niewielką ilością tłuszczu, następnie smażymy chleb z obu stron na złotobrązowy kolor, aby jajko dobrze się ścięło.

chleb na jajku

Smacznego!

One comment

Dodaj komentarz