Chleb w jajku

Dzisiaj jeden z prostych i szybkich sposobów na pyszne odświeżenie czerstwego pieczywa, który sama przejęłam od mojego szwagra. : ) Nigdy nie zapomnę tej „szybkiej kolacji”, którą postanowił usmażyć sobie o 1 w nocy, a zapachy były doprawdy kuszące. : D

 

Składniki:

  • 1 jajko
  • 2-3 kromki chleba
  • sól, pieprz
  • tłuszcz do smażenia

 

Przygotowanie:

Jajko rozbełtujemy widelcem w miseczce lub głębokim talerzu. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, następnie pojedyncze kromeczki maczamy dokładnie w masie jajecznej. Dobrze rozgrzewamy patelnię z niewielką ilością tłuszczu, następnie smażymy chleb z obu stron na złotobrązowy kolor, aby jajko dobrze się ścięło.

chleb na jajku

 

 

Smacznego!

Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

TrackBack URL

http://www.chaotyczna-kuchnia.pl/chleb-w-jajku/trackback/

PAGE TOP
Shares

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

Aby zapewnić Tobie najwyższy poziom realizacji usługi, opcje ciasteczek na tej stronie są ustawione na "zezwalaj na pliki cookies". Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij