Deser ryżowy z serkiem homogenizowanym i marmoladą/dżemem

Jeden z wymysłów inspirowanych programami kulinarnymi i tym jak bardzo lubię ryż. ; ) U mnie ryż nigdy się nie zmarnuje, uwielbiam go pod każdą postacią i co rusz wymyślam kolejne. Tym razem szybki ryżowy deserek z resztek ryżu z obiadu. : ) Proporcje zupełnie dowolne, „przepis” można łatwo i bez konsekwencji modyfikować. : )

Składniki:

  • ryż
  • serek homogenizowany waniliowy
  • ulubiona marmolada lub kwaskowaty dżem

Przygotowanie:

Bierzemy resztki ryżu w ilości dowolnej lub gotujemy według przepisu i studzimy. ryż układamy w miseczce, polewamy serkiem homogenizowanym. Na wierzch układamy czubatą łyżeczkę marmolady lub ulubionego dżemu – ja użyłam dżemu z czarnych porzeczek.

deser ryżowy

deser ryżowy

Smacznego! : D

One comment

Dodaj komentarz