Lekki dip rzodkiewkowy


Przyznam szczerze, że sam pomysł wykonania takiego dipu już wydał mi się dziwny. Zrobiłam go znacznie mniej, ponieważ było to dla mnie dość dziwne połączenie smaków i nie do końca byłam do niego przekonana. Już po zmiksowaniu składników przekonałam się jak bardzo się myliłam. Dip jest bardzo dobry, lekki i delikatnie mięsny w smaku. Coś czarującego, nie sądziłam, że rzodkiewki można przygotowywać na tyle sposobów!

Składniki:

  • 100 g polędwicy drobiowej
  • 120 g chudego sera twarogowego
  • 1 pęczek rzodkiewki
  • sól, pieprz
  • jeśli ktoś woli bardziej rozrzedzony dip można dodać jogurt naturalny

Przygotowanie:

Wszystkie składniki wkładamy do wysokiego naczynia i miksujemy blenderem lub w malakserze. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Schładzamy przez około 1 godzinę przed podaniem.

dip rzodkiewkowy

Smacznego! : )

One comment

Dodaj komentarz