Dorsz jest pyszną rybą! Nie śmierdzi aż tak bardzo jak inne, ma niewiele ości i łatwo się ich pozbyć – dla mnie jest idealny! : ) Nie jestem wielkim fanem świeżych ryb, a ta przemawia do mnie w każdym calu. : ) I przygotowana najprościej jak się da dalej jest wdzięcznym i pysznym daniem. : )
Dorsz wylądował u mnie na wigilijnym stole – to był nasz pierwszy romans ale za to bardzo udany. Z pewności ten związek będzie trwał dłużej. ; )
Składniki:
- filety z dorsza
- mąka
- sól
- sok z cytryny
- olej do smażenia
Przygotowanie:
Filety z ryby porcjujemy. Rybę skrapiamy delikatnie sokiem z cytryny, następnie oprószamy solą. Filety panierujemy w mące i smażymy na rozgrzanej patelni. Więcej pracy nie trzeba. : ) podczas smażenia lubi pryskać ale łatwo można sobie z tym poradzić. Smaży się szybko, w trakcie smażenia co prawda czuć charakterystyczny rybny zapach jednak nie jest on aż tak nachalny. Tak przygotowaną rybę możemy podać z dowolnymi dodatkami. : )
Smacznego! : )
Dorsz smażony | FlyB - Kulinaria
[…] Czytaj Dalej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); […]