Kotlet schabowy z ananasem

Nadeszła niedziela, nadszedł i kotlet schabowy! ; ) Jedno z moich ulubionych wydań kotletów schabowych. Delikatna słodycz podgrzanego ananasa dodaje pospolitemu kotletowi ciekawego charakteru. : ) W taki sposób możemy przygotować świeżo usmażone kotlety schabowe ale równie dobrze podgrzane kotlety, które zostały z poprzedniego dnia. : )

 

Składniki:

  • schab
  • przyprawy
  • jajko
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
  • ananas z puszki
  • ser żółty w plasterkach

 

Przygotowanie:

Schab myjemy, osuszamy, porcjujemy, kotlety rozbijamy. Jajko roztrzepujemy w szerokiej misce lub na głębszym talerzu. Na drugi talerz wysypujemy bułkę tartą. Kotlety przyprawiamy z obu stron, maczamy w jajku i bułce i smażymy z obu stron na złotobrązowy kolor. Na gotowym, usmażonym kotlecie układamy plasterek (lub 2 jeśli kotlet jest duży) ananasa i przykrywamy plasterkami sera tak, by był dokładnie przykryty z obu stron,a ser swobodnie spływał na kotlet. Tak przygotowanego kotleta smażymy na bardzo małym ogniu pod przykryciem, aż ser się rozpuści.

kotlet schabowy

 

 

Smacznego! : )

Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

TrackBack URL

http://www.chaotyczna-kuchnia.pl/kotlet-schabowy-z-ananasem/trackback/

PAGE TOP
Shares

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

Aby zapewnić Tobie najwyższy poziom realizacji usługi, opcje ciasteczek na tej stronie są ustawione na "zezwalaj na pliki cookies". Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij