Owsianka z mango i gruszką

O zaletach owsianek i moich uczuciach co do nich nie muszę się chyba zbytnio rozpisywać. ; ) Dzisiaj pokażę Wam jedną z najlepszych owsianek jakie jadłam – osobiście preferuję owsianki bez gotowania, takie na zimno smakują mi najbardziej niestety nie zawsze surowe płatki owsiane są dobrym rozwiązaniem dla naszego brzuszka – czasem bywają zbyt ciężkie do strawienia lub powodują inne nieprzyjemne dolegliwości od strony układu pokarmowego. Warto mieć to na uwadze i nie porywać się na nie zbyt często, a na co dzień decydować się na szybkie ugotowanie owsianki. : )

Tak przygotowana owsianka to pół minuty pracy, a zapewnia zdrowy i energetyczny początek dnia! : )

Składniki:

  • 1/4 mango
  • 1 mała gruszka
  • 1 łyżka suszonej żurawiny
  • płatki owsiane
  • mleko (u mnie migdałowe)
  • 6 migdałów

Przygotowanie:

Płatki owsiane zalewamy mlekiem, dodajemy suszoną żurawinę, która zagwarantuje nam dawkę dodatkowych witamin ale także osłodzi całą owsiankę. Migdały z grubsza siekamy. Owoce dokładnie myjemy, obieramy, a miąższ kroimy w kostkę. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Owsianka jest najlepsza i najzdrowsza świeżo po przyrządzeniu. : )

owsianka

Smacznego! : )

One comment

Dodaj komentarz