Moja dieta zaczyna niemal przypominać wegańską. ; D Codzienna dawka owsianki doładowuje mnie na cały poranek, sprawia, że zaczynam dzień z nową energią i dobrym humorem! : ) Odkrywam też wiele produktów, na które być może nie zwróciłabym uwagi na co dzień, gdyby moja dieta była bardziej monotonna i opierała się o kanapki na śniadanie lub równie popularne tosty. Dzisiaj owsianka z borówkami amerykańskimi, orzechami nerkowca i suszonymi morelami, pycha! : )
.
Składniki:
- 3-4 łyżki płatków owsianych górskich
- 2-3 łyżki granoli (u mnie gotowa z granatem)
- ok. 50 g borówek amerykańskich
- 4-5 suszonych moreli
- 6 orzechów nerkowca
- 0,5-1 szklanka mleka migdałowego (lub zwykłego mleka)
.
Przygotowanie:
Płatki owsiane i granolę wsypujemy do miseczki. Borówki myjemy, osuszamy i dorzucamy do miski. Morele kroimy na mniejsze kawałki, orzechy grubo siekamy. Dorzucamy do pozostałych składników. Całość zalewamy zimnym lub lekko podgrzanym mlekiem migdałowym.
Smacznego! : )
One comment