Moja dieta zaczyna niemal przypominać wegańską. Codzienna dawka owsianki doładowuje mnie na cały poranek, sprawia, że zaczynam dzień z nową energią i dobrym humorem!  Odkrywam też wiele produktów, na które być może nie zwróciłabym uwagi na co dzień, gdyby moja dieta była bardziej monotonna i opierała się o kanapki na śniadanie lub równie popularne tosty. Dzisiaj owsianka z borówkami amerykańskimi, orzechami nerkowca i suszonymi morelami, pycha!

Składniki (1 owsianka z borówkami):

  • 3-4 łyżki płatków owsianych górskich
  • 2-3 łyżki granoli (u mnie gotowa z granatem)
  • ok. 50 g borówek amerykańskich
  • 4-5 suszonych moreli
  • 6 orzechów nerkowca
  • 0,5-1 szklanka mleka migdałowego (lub zwykłego mleka)

Przygotowanie:

  • Płatki owsiane i granolę wsypujemy do miseczki.
  • Borówki myjemy, osuszamy i dorzucamy do miski.
  • Morele kroimy na mniejsze kawałki, orzechy grubo siekamy.
  • Dorzucamy do pozostałych składników.
  • Całość zalewamy zimnym lub lekko podgrzanym mlekiem migdałowym.

owsianka z borówkami

Smacznego!

Print Friendly, PDF & Email