Pasta jajeczna z burakami

Błyskawiczna i pyszna pasta jajeczna, którą możecie przygotować nawet w ostatniej chwili na świątecznym stole! : )

Składniki (porcja ze zdjęcia):

  • 2 jajka
  • 2-3 łyżeczki buraczków (bardzo drobnych)
  • 1 łyżeczka majonezu
  • sól, pieprz do smaku

Przygotowanie:

Jajka gotujemy na tardo, studzimy i obieramy. Całe jajka przekrawamy wzdłuż, wyjmujemy żółtka. W miseczce rozdrabniamy widelcem żółtka, mieszamy razem z buraczkami i majonezem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowana pasta jest naprawdę błyskawiczna, pyszna i zdrowa, sprawdzi się zarówno do wypełniania jajek (jak u mnie) jak i niezależnie od okresu świątecznego na kanapkę. Polecam! : )

pasta jajeczna

pasta jajeczna

pasta jajeczna

Smacznego! : )

One comment

Dodaj komentarz