Pierś z kurczaka pod wiosenną sałatką gotowaną na parze

Pomysł na lekki, wiosenny obiad – mi się już zastęskniło za tymi wszystkimi świeżymi warzywkami i za wiosną w ogóle. : ) Pyszny kurczak z Waszymi ulubionymi przyprawami i delikatne warzywa, zdecydowanie polecam. : )

 

Składniki:

  • brokuł
  • kalafior
  • fasolka szparagowa zielona
  • marchewka
  • pierś z kurczaka
  • przyprawa do gyrosa

 

Przygotowanie:

Kurczaka myjemy, oczyszczamy. Nacinamy wzdłuż na pół, dzieląc jedną pierś na 2 plastry. Przyprawiamy według uznania. Warzywa myjemy, dzielimy na mniejsze kawałki: marchewkę na plastry, z brokuła i kalafiora odrywamy pojedyncze różyczki, gotujemy na parze aż będą miękkie. Gotowany na parze kalafior nie posiada charakterystycznej goryczki i znacznie lepszy smak. Ugotowane warzywa możemy posolić, układamy na kawałku kurczaka.

pierś

pierś

 

 

Smacznego! : D

Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

TrackBack URL

http://www.chaotyczna-kuchnia.pl/piers-z-kurczaka-warzywa-na-parze/trackback/

PAGE TOP
Shares

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

Aby zapewnić Tobie najwyższy poziom realizacji usługi, opcje ciasteczek na tej stronie są ustawione na "zezwalaj na pliki cookies". Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij