Pierś z kurczaka pod wiosenną sałatką gotowaną na parze

Pomysł na lekki, wiosenny obiad – mi się już zastęskniło za tymi wszystkimi świeżymi warzywkami i za wiosną w ogóle. : ) Pyszny kurczak z Waszymi ulubionymi przyprawami i delikatne warzywa, zdecydowanie polecam. : )

Składniki:

  • brokuł
  • kalafior
  • fasolka szparagowa zielona
  • marchewka
  • pierś z kurczaka
  • przyprawa do gyrosa

Przygotowanie:

Kurczaka myjemy, oczyszczamy. Nacinamy wzdłuż na pół, dzieląc jedną pierś na 2 plastry. Przyprawiamy według uznania. Warzywa myjemy, dzielimy na mniejsze kawałki: marchewkę na plastry, z brokuła i kalafiora odrywamy pojedyncze różyczki, gotujemy na parze aż będą miękkie. Gotowany na parze kalafior nie posiada charakterystycznej goryczki i znacznie lepszy smak. Ugotowane warzywa możemy posolić, układamy na kawałku kurczaka.

pierś

pierś

Smacznego! : D

One comment

Dodaj komentarz