Proszę! Wystarczy kilka prostych składników by w naszej kuchni powstał pyszny, mocno pieczarkowy sos, który świetnie dopasuje się do bardzo wielu smaków i dań lub śmiało będzie stanowił osobne danie, które z pewnością przypadnie do gustu fanom pieczarek. 🙂 Mój Ukochany nie był przekonany, kiedy przedstawiłam mu mój pomysł na sos pieczarkowy – nadzwyczaj często sceptycznie podchodzi do moich kulinarnych eksperymentów i różnych nowości – jednak postanowił zmienić zdanie, kiedy sosu spróbował. 😀 Ja osobiście chętnie podałam sos w takiej formie dodając tylko podsmażoną, pokrojoną w kostkę i przyprawioną solą pierś z kurczaka – delikatnie wyróżniała się smakiem dzięki temu, że nie była duszona z sosem co dało całości nowy wymiar smaku. 🙂
Dania główne, zupy
Wiosenne spaghetti
Domowe kurczakburgery
Okej, fanom kurczaka (i burgerów) nie trzeba powtarzać jak fajne jest przygotowanie takiego zestawu w domowym zaciszu! Po pierwsze takie danie wychodzące z Waszej własnej kuchni jest o wiele zdrowsze niż kupione w popularnym, sieciowym fast foodzie, po drugie – możecie do środka włożyć co tylko Wam się żywnie podoba. : ) Nie musicie już narzekać na cebulę lub zbyt małą ilość sałaty – teraz to Wy będziecie decydować co dokładnie znajdzie się w środku! : )
Pieczone ziemniaki w mundurkach
Hot-dogi z ciasta francuskiego
Ciasto francuskie ciągle wykorzystujemy do słodkich przekąsek i deserów, a co gdyby tak spróbować przygotować z niego jakiś inny posiłek? : ) Wpadłam na to, że będzie to fajny sposób na urozmaicenie domowych fast foodów – można w ten sposób przygotować ciekawe hot-dogi. : ) Moim zdaniem wyszły pyszne, z pewnością warte przygotowania kiedy zostanie nam ciasto francuskie, z pewnością idealne z różnymi sosami, ketchupem lub musztardą, choć niestety kaloryczne, za sprawą tłustego ciasta francuskiego.
Pierś z kurczaka w cieście francuskim (mumia) z rustykalną sałatką
Kolejna propozycja nie będzie tym razem deserowa. : ) Dzisiaj mam dla Was propozycję jak ciasto francuskie wykorzystać przy przygotowywaniu niebanalnego obiadu. Taki widok na talerzy z pewnością przykuje uwagę i zachwyci niejednego smakosza, warto jednak zwrócić uwagę na kilka drobnostek i szczegółów przy przygotowywaniu tego dania, żeby ciasto nie rozmiękło i było niesamowicie pyszne od początku do końca. : )