Chleb w jajku


Dzisiaj jeden z prostych i szybkich sposobów na pyszne odświeżenie czerstwego pieczywa, który sama przejęłam od mojego szwagra. : ) Nigdy nie zapomnę tej „szybkiej kolacji”, którą postanowił usmażyć sobie o 1 w nocy, a zapachy były doprawdy kuszące. : D

Continue reading →

Lekki dip rzodkiewkowy


Przyznam szczerze, że sam pomysł wykonania takiego dipu już wydał mi się dziwny. Zrobiłam go znacznie mniej, ponieważ było to dla mnie dość dziwne połączenie smaków i nie do końca byłam do niego przekonana. Już po zmiksowaniu składników przekonałam się jak bardzo się myliłam. Dip jest bardzo dobry, lekki i delikatnie mięsny w smaku. Coś czarującego, nie sądziłam, że rzodkiewki można przygotowywać na tyle sposobów!

Continue reading →

Kandyzowana skórka cytrusowa

Kandyzowane skórki owocowe tworzą piękne dekoracje słodkich deserów, i choć rzadko jemy je same często są idealnym dodatkiem do ciast. Warto wiedzieć jak nie marnować pozornie bezużytecznych rzeczy i zaoszczędzić dodatkowe pieniądze na takich drobnostkach. Przydatna wskazówka – jak kandyzować skórki cytrusowe, które zostają nam po zjedzeniu tych pysznych owoców!

Continue reading →

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

Aby zapewnić Tobie najwyższy poziom realizacji usługi, opcje ciasteczek na tej stronie są ustawione na "zezwalaj na pliki cookies". Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij