Moja ulubiona sałatka z tuńczyka – zdecydowanie najlepsza w wykonaniu mojego taty. 

Składniki (sałatka z tuńczyka – 2 porcje):

  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 1 puszka mieszanki meksykańskiej (fasola czerwona i biała, marchewka, groszek, kukurydza, papryka)
  • mała cebulka
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól, pieprz do smaku

Przygotowanie:

  • Tuńczyka odsączamy, rozdrabniamy widelcem, umieszczamy w miseczce.
  • Tak samo postępujemy z warzywami – odsączamy z zalewy, mieszamy z tuńczykiem.
  • Cebulkę drobniutko siekamy.
  • Wszystkie składniki mieszamy w miseczce.
  • Dodajemy majonez i musztardę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  • Całość dokładnie ale delikatnie mieszamy, tak żeby się nie rozpadła.

Wskazówki:

Taką sałatkę możemy jeść samą, na kanapkę, w formie wrapa tak jak pokazywałam ostatnio lub jak tylko dusza zapragnie.

 

Smacznego!

Print Friendly, PDF & Email