Sałatka z tuńczykiem i ryżem

Taka błyskawiczna sałatka z tuńczykiem to wynik szybkiej inwencji twórczej przy konstruowaniu nowego dania z lodówkowych resztek. : ) Czasem takie braki zakupowe potrafią być bardzo twórcze, takim sposobem powstała ta pyszna sałatka z tuńczyka, która idealnie sprawdzi się sama ale także jako dodatek – kolejne danie z jej użyciem zobaczycie już jutro! : D

 

Składniki:

  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 150 g ryżu
  • meksykańska mieszanka warzyw z puszki (fasola czerwona i biała, marchewka, groszek, kukurydza, papryka)
  • majonez
  • sól, pieprz do smaku

 

Przygotowanie:

Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu, studzimy. Warto przygotować go kilka godzin wcześniej, lub dzień wcześniej i zostawić w pojemniczku pod przykryciem. Tuńczyka i warzywa odcedzamy, dodajemy do ryżu. Dodajemy majonez – i tu ciężko jest podać dokładne proporcje, ponieważ każdy lubi inną ilość w takich sałatkach, zróbcie ją tak, żeby miała konsystencję, która Wam odpowiada. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

sałatka z tuńczykiem

 

 

Smacznego! : )

Print Friendly, PDF & Email

2 Comments

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

TrackBack URL

http://www.chaotyczna-kuchnia.pl/salatka-z-tunczykiem/trackback/

PAGE TOP
Shares

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

Aby zapewnić Tobie najwyższy poziom realizacji usługi, opcje ciasteczek na tej stronie są ustawione na "zezwalaj na pliki cookies". Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij