Sos miodowo-musztardowy

Żeberka po raz kolejny z tym samym sosem w ogóle nie kuszą, więc postanowiłam wprowadzić drobną zmianę. : ) Oto prosty przepis jak błyskawicznie zrobić sos miodowo-musztardowy, który moim zdaniem z żeberkami komponował się rewelacyjnie.

Składniki (1 lub 2 małe porcje):

  • 1 łyżka musztardy
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka oliwy/oleju
  • 1 łyżka wody przegotowanej

 

Przygotowanie:

Wszystko mieszamy w miseczce do równomiernego połączenia. Najlepsza w tym przypadku będzie musztarda sarepska, choć oczywiście można dodać jakąkolwiek lub swoją ulubioną. Jeśli ktoś woli bardziej aromatyczną i gęstszą wersję może pominąć wodę.

 

Smacznego!

Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

TrackBack URL

http://www.chaotyczna-kuchnia.pl/sos-miodowo-musztardowy/trackback/

PAGE TOP
Shares

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

Aby zapewnić Tobie najwyższy poziom realizacji usługi, opcje ciasteczek na tej stronie są ustawione na "zezwalaj na pliki cookies". Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij