Wiosenne spaghetti

Błyskawiczne, wiosenne spaghetti. : ) propozycja na tą porę roku, kiedy jeszcze ciężko o warzywa ale lekkie obiady wprost kuszą i obiecują. : ) Warto zajrzeć do lodówki, zobaczyć co macie pod ręką i przekształcić to w naprawdę szybkie i smakowite danie. : )

Składniki:

  • makaron spaghetti
  • 1 marchewka
  • por
  • sól, pieprz do smaku
  • 1 łyżka oleju lub masła

Przygotowanie:

Makaron spaghetti gotujemy al dente według przepisu na opakowaniu. Warzywa dokładnie myjemy, marchewkę obieramy. kroimy w plasterki lub półplasterki wedle uznania. Warzywa podsmażamy na oleju lub maśle do miękkości, dodajemy makaron i opcjonalnie odrobinę wody z gotowania makaronu, całość podsmażamy razem, żeby smaki się połączyły, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i gotowe. : )

spaghetti

Smacznego! : )

One comment

Dodaj komentarz