Błyskawiczne, wiosenne spaghetti. : ) propozycja na tą porę roku, kiedy jeszcze ciężko o warzywa ale lekkie obiady wprost kuszą i obiecują. : ) Warto zajrzeć do lodówki, zobaczyć co macie pod ręką i przekształcić to w naprawdę szybkie i smakowite danie. : )
Składniki:
- makaron spaghetti
- 1 marchewka
- por
- sól, pieprz do smaku
- 1 łyżka oleju lub masła
Przygotowanie:
Makaron spaghetti gotujemy al dente według przepisu na opakowaniu. Warzywa dokładnie myjemy, marchewkę obieramy. kroimy w plasterki lub półplasterki wedle uznania. Warzywa podsmażamy na oleju lub maśle do miękkości, dodajemy makaron i opcjonalnie odrobinę wody z gotowania makaronu, całość podsmażamy razem, żeby smaki się połączyły, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i gotowe. : )
Smacznego! : )
One comment