Pyszny koktajl jabłkowo-pomarańczowy, mega witaminowy i bardzo owocowy. Udało mi się również przemycić w nim wspomagacz witaminowy, bogaty w witaminę C – natkę pietruszki. Przy dokładnym zmiksowaniu wszystkich składników smak nie będzie wyraźnie wyczuwalny, a znacząco podbije wartości tego koktajlu!

Składniki na koktajl jabłkowo-pomarańczowy:

  • 1 jabłko
  • 1/2 szklanki soku pomarańczowego lub 1 cała pomarańcza
  • woda
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 0,5 łyżeczki oleju lnianego

Przygotowanie:

  • Jabłko dokładnie myjemy i obieramy ze skóry.
  • Wykrawamy gniazda nasienne i kroimy na mniejsze kawałki.
  • Jeśli korzystamy ze świeżej pomarańczy: myjemy ją, obieramy.
  • Następnie wykrawamy cząstki, usuwając jak najwięcej białej skórki – albedo.
  • Natkę pietruszki myjemy, siekamy.
  • Wszystkie składniki blendujemy, regulując gęstość koktajlu przez ewentualnie dolewanie soku lub wody.

Smacznego!

Print Friendly, PDF & Email