Moja dieta zaczyna niemal przypominać wegańską. Codzienna dawka owsianki doładowuje mnie na cały poranek, sprawia, że zaczynam dzień z nową energią i dobrym humorem! Odkrywam też wiele produktów, na które być może nie zwróciłabym uwagi na co dzień, gdyby moja dieta była bardziej monotonna i opierała się o kanapki na śniadanie lub równie popularne tosty. Dzisiaj owsianka z borówkami amerykańskimi, orzechami nerkowca i suszonymi morelami, pycha!
Składniki (1 owsianka z borówkami):
- 3-4 łyżki płatków owsianych górskich
- 2-3 łyżki granoli (u mnie gotowa z granatem)
- ok. 50 g borówek amerykańskich
- 4-5 suszonych moreli
- 6 orzechów nerkowca
- 0,5-1 szklanka mleka migdałowego (lub zwykłego mleka)
Przygotowanie:
- Płatki owsiane i granolę wsypujemy do miseczki.
- Borówki myjemy, osuszamy i dorzucamy do miski.
- Morele kroimy na mniejsze kawałki, orzechy grubo siekamy.
- Dorzucamy do pozostałych składników.
- Całość zalewamy zimnym lub lekko podgrzanym mlekiem migdałowym.
Smacznego!