Kocham pączki, jestem totalnym pączkożercą! Będąc u ukochanego kiedyś posmakowałam tych serowych kuleczek i przyznam, że są pyszne. Sama się nimi zajadam, on jednak niekoniecznie je lubi przez to, że smażone są na głębokim tłuszczu, dlatego też sama nie zjadam ich zbyt wiele. ; )
Takie pączki można przygotować w ekspresowym tempie, jeśli mamy ochotę na „małe co nieco”. Zrobienie ciasta nie zajmuje więcej niż 5 minut, jeśli dobrze zorganizujemy się z pracą smażenie również jest bardzo proste, a czas na nie poświęcony rekompensują nam bardzo delikatne i leciutkie, szybkie pączki. : )
Składniki:
- 2 serki waniliowe Danio
- 3 jajka
- 1,5 szklanki mąki (lub trochę więcej, zależy od konsystencji ciasta)
- 1 cukier waniliowy
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- smalec lub olej do głębokiego smażenia
Przygotowanie:
Składniki mieszamy w misce aż się dobrze połączą. Ciasto powinno mieć nie za rzadką konsystencję. Nakładamy porcję łyżką i smażymy na głębokim tłuszczu. Żeby ciasto nie przywierało do łyżki warto przed nabraniem porcjo ciasta zamoczyć ją w tłuszczu.
A teraz to, co jest cudowne w tych pączkach! Nie trzeba ich odwracać. : ) Gotowy pączuś sam przekręci się „na drugi boczek”, naszym zadaniem jedynie jest ich przypilnować, żeby się nie spaliły. : ) Moje pączki bardzo niechętnie się kręciły ale to wszystko ze względu na mały rondelek i stosunkowo niewielką ilość tłuszczu. : )
Smacznego!
Pączki na serku homogenizowanym | FlyB - Kulinaria
[…] Czytaj Dalej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); […]