Błyskawiczna i pyszna pasta jajeczna z burakami, którą możecie przygotować nawet w ostatniej chwili na świątecznym stole!

Składniki (pasta jajeczna z burakami, porcja ze zdjęcia):

  • 2 jajka
  • 2-3 łyżeczki buraczków (bardzo drobnych)
  • 1 łyżeczka majonezu
  • sól, pieprz do smaku

Przygotowanie:

  • Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek.
  • Całe jajka przekrawamy wzdłuż, wyjmujemy żółtka.
  • W miseczce rozdrabniamy widelcem żółtka, mieszamy razem z buraczkami i majonezem.
  • Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Wskazówki:

Tak przygotowana pasta jest naprawdę błyskawiczna, pyszna i zdrowa, sprawdzi się zarówno do wypełniania jajek (jak u mnie) jak i niezależnie od okresu świątecznego na kanapkę. Polecam!

pasta jajeczna

pasta jajeczna

Smacznego!