Błyskawiczna i pyszna pasta jajeczna z burakami, którą możecie przygotować nawet w ostatniej chwili na świątecznym stole!
Składniki (pasta jajeczna z burakami, porcja ze zdjęcia):
- 2 jajka
- 2-3 łyżeczki buraczków (bardzo drobnych)
- 1 łyżeczka majonezu
- sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
- Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek.
- Całe jajka przekrawamy wzdłuż, wyjmujemy żółtka.
- W miseczce rozdrabniamy widelcem żółtka, mieszamy razem z buraczkami i majonezem.
- Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Wskazówki:
Tak przygotowana pasta jest naprawdę błyskawiczna, pyszna i zdrowa, sprawdzi się zarówno do wypełniania jajek (jak u mnie) jak i niezależnie od okresu świątecznego na kanapkę. Polecam!
Smacznego!