Moja ulubiona sałatka z tuńczyka – zdecydowanie najlepsza w wykonaniu mojego taty.
Składniki (sałatka z tuńczyka – 2 porcje):
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 1 puszka mieszanki meksykańskiej (fasola czerwona i biała, marchewka, groszek, kukurydza, papryka)
- mała cebulka
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżeczka musztardy
- sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
- Tuńczyka odsączamy, rozdrabniamy widelcem, umieszczamy w miseczce.
- Tak samo postępujemy z warzywami – odsączamy z zalewy, mieszamy z tuńczykiem.
- Cebulkę drobniutko siekamy.
- Wszystkie składniki mieszamy w miseczce.
- Dodajemy majonez i musztardę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
- Całość dokładnie ale delikatnie mieszamy, tak żeby się nie rozpadła.
Wskazówki:
Taką sałatkę możemy jeść samą, na kanapkę, w formie wrapa tak jak pokazywałam ostatnio lub jak tylko dusza zapragnie.
Smacznego!