Coleslaw już był, teraz pora na małą wariację z jego użyciem. Ponieważ zostało mi sporo sałatki, ponieważ uwielbiam tortille, ponieważ to taka pyszna, szybka i chrupiąca przekąska… tak wiele powodów, a rozwiązanie jedno – Tortilla Coleslaw. 

Tak przygotowane tortille zjeść można zarówno z formie obiadowej jak i sycącej przekąski – polecam też gotowego wrapa pokroić na mniejsze kawałki – wtedy przekąskę łatwiej będzie podać i wygodniej zjeść.

 

Składniki – Tortilla Coleslaw:

  • pszenne placki tortilla (domowe lub gotowe)
  • sałatka coleslaw (u mnie z tego przepisu)
  • kukurydza z puszki

Przygotowanie:

Danie podawałam na zimno, więc na gotowe placki wyłożyłam sałatkę, posypałam odsączoną kukurydzą i zwinęłam placki. Banalnie proste, a przepyszne i bardzo sycące. : )

Tortilla Coleslaw

Smacznego! : )