Coleslaw już był, teraz pora na małą wariację z jego użyciem. Ponieważ zostało mi sporo sałatki, ponieważ uwielbiam tortille, ponieważ to taka pyszna, szybka i chrupiąca przekąska… tak wiele powodów, a rozwiązanie jedno – Tortilla Coleslaw.
Tak przygotowane tortille zjeść można zarówno z formie obiadowej jak i sycącej przekąski – polecam też gotowego wrapa pokroić na mniejsze kawałki – wtedy przekąskę łatwiej będzie podać i wygodniej zjeść.
Składniki – Tortilla Coleslaw:
- pszenne placki tortilla (domowe lub gotowe)
- sałatka coleslaw (u mnie z tego przepisu)
- kukurydza z puszki
Przygotowanie:
Danie podawałam na zimno, więc na gotowe placki wyłożyłam sałatkę, posypałam odsączoną kukurydzą i zwinęłam placki. Banalnie proste, a przepyszne i bardzo sycące. : )
Smacznego! : )