I Tydzień z Plackami zleciał – czas szybko mija, udało nam się skompletować kilka naprawdę prostych, szybkich i co najważniejsze smacznych i zdrowszych przepisów, które sprawdzą się genialnie zarówno jako śniadaniowe słodkości jak i deser, drugie śniadanie lub nawet szybka przekąska. Wszystkie smakują równie dobrze na zimno jak na ciepło.
Najważniejszą rzeczą jaka dotyczy wszystkich tych placków jest oczywiście fakt, że nie zawierają chemicznych proszków do pieczenia, są bardzo puszyste ale również uniwersalne – usmażone na mące pszennej będą tradycyjnymi plackami, z mąką żytnią staną się zdrowsze i bardziej wartościowe dla organizmu, z dodatkiem mąk bezglutenowych (dowolnych! sprawdzi się tu każda mąka bezglutenowa) będą idealne dla osób z celiakią lub na dietach bezglutenowych o innym podłożu. Warto dać im szansę i wypróbować, a z czasem mieszać z Waszymi ulubionymi dodatkami – w końcu przepis to tylko sugestia, prawdziwą kuchnię tworzy nasz własny smak i upodobania! : )
Tydzień z Plackami – 7 przepisów na pyszne placki:
Dajcie znać w komentarzach czy sami robicie placki na śniadanie lub inny posiłek dnia? Może skorzystaliście, z któregoś z moich przepisów? jeśli tak – koniecznie podeślijcie mi zdjęcie (na facebooka lub w mailu) a chętnie utworzę na blogu galerię z Waszymi zdjęciami! : )
Smacznego! : D
Tydzień z Plackami – podsumowanie | FlyB - Kulinaria
[…] Czytaj Dalej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); […]