Kluski z makiem to ciągle pozostałość świąteczna na moim blogu. : ) Wiem, że pewnie się niecierpliwicie kiedy pojawią się nowe, fajne przepisy, aczkolwiek obiecuję, że już niedługo pojawi się szereg ulepszeń bloga – stąd też „odgrzewanie starych kotletów”. ; ) Już niedługo pojawią się nowe, ciekawe przepisy w dość niecodziennej formie! Postaram się też dopracować na tip-top wszystkie funkcje bloga – aktualnie macie już niemal zupełnie przygotowany przelicznik miar i wag, mam nadzieję, że okaże się przydatny. : )

Jeśli przychodzą Wam do głowy inne udogodnienia, które chcielibyście zobaczyć koniecznie poinformujcie mnie o tym w komentarzach! : D

 

Składniki:

  • makaron (na przykład z przepisu na domowy makaron [klik])
  • gotowa mieszanka makowa w puszce
  • opcjonalnie miód lub syrop klonowy do posłodzenia

 

Przygotowanie:

Celowo nie podaję konkretnych proporcji – każdego zadowolą inne proporcje, wszystko wedle uznania. : ) Tak samo słodkość dania możemy regulować dodając w razie potrzeby odrobinę miodu lub syropu klonowego. : )

Kluski z makiem to chyba najprostsze danie świata – wystarczy wymieszać mak i makaron w ulubionych proporcjach i gotowe. : ) Z pewnością kiedyś pojawi się na tym blogu przepis na to jak taki mak przygotować samemu w domu. Jest z tym jednak sporo zachodu, a w tym roku w okresie świątecznym było mało czasu – stąd porada z gotowcem. Jeśli macie własny mak lub zostało Wam trochę z makowca – polecam! Nie ma nic lepszego niż w całości samodzielnie przygotowane danie! : D

 

 

Smacznego! : )