Postanowiłam trochę oswoić się z awokado – zdecydowanie powinnam włączyć je do diety, w końcu jest zdrowe. Ten koktajl był pierwszym i to bardzo udanym krokiem w tym kierunku! Jest kremowy, bardzo mi smakował i z pewnością będą to powtarzać w przyszłości. : ) koktajl dzięki dojrzałym bananom jest idealnie słodki – nie wymaga dodatkowego dosładzania. : ) Jeśli jednak dla Was jest to zbyt mało to polecam dosłodzić go dla przykładu 1 łyżeczką miodu. : )
Składniki:
- 1/2 awokado
- 1 banan
- 1 szklanka mleka (u mnie mleko migdałowe)
- opcjonalnie miód lub inne słodzidło
Przygotowanie:
Przygotowanie koktajlu to zawsze najprostsza rzecz pod słońcem – wystarczy blender lub mikser kielichowy. ; )
Owoce dokładnie myjemy, obieramy, wrzucamy do miksera i miksujemy razem ze szklanką mleka, żeby konsystencja była luźniejsza. : ) Ot, cała filozofia. : ) Koktajl możemy pić samodzielnie jako śniadanie lub drugie śniadanie dla przykładu albo w formie deseru czy dodatku. : ) Ważne, zeby spożyć je zaraz po przygotowaniu bo niestety ten koktajl bardzo szybko ciemnieje robiąc się brudnobrązowy.
Jeśli chcecie przygotuję także dla Was mały wpis o awokado, w którym znajdzie się praktyczny, obrazkowy poradnik jak “rozbroić” je z pestki i obrać oraz co takie awokado w sobie zawiera. : )
Smacznego! : D
Koktajl bananowy z awokado | FlyB - Kulinaria
[…] Czytaj Dalej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); […]